Več o svoji metodi lahko najbolje razloži avtorica metode Andreja Semolič, zato predlagam, da si ogledate njeno spletno stran pedokinetika.si (na tej strani lahko med avtoriziranimi vaditelji najdete tudi mene) in stran na Facebooku. Prispevke o teoriji koncepta in članke lahko najdete na pedokinetika.com.

Jaz pa bom pojasnil to, kar se mi zdi pomembno po večletnem študiju. Pedokinetika ni vadba v smislu večkratnega ponavljanja enega giba, da bi okrepili dojenčkove mišice, ampak raziskovanje, kaj dojenček zmore narediti sam, kako se ga dotaknemo, ga dvignemo, spustimo, kako z njim komuniciramo, tako da bi zagotovili zanj najbolj spodbudno okolje, ga čim manj ovirali v razvoju, sočasno pa ne bi prehitevali njegovih zmožnosti in ga silili v to, kar je zanj še prekmalu.

Pedokinetika tudi ni klasična vadba in tako ne vadimo z dojenčkom eno uro na dan, pri delu z dojenčkom osvojimo učinkovite razvojno-funkcionalne prijeme in jih začnemo uporabljati v vsakdanjem življenju. Ko se z dojenčkom udeležita te vadbe ali jo izvedem pri vas doma, se boste v intenzivni uri dela z dojenčkom naučili prijemov in jih nato uporabljali v vsakdanjem življenju.