Sem Oleksandr Lotokhov, avtorizirani vaditelj pedokinetike® za I. in II. nivo in v procesu priprave na III. nivo. Sem oče dveh otrok, rojenih leta 2008 in 2010.

Razvoj dojenčkov me je začel zanimati, ko sem postal oče. Moj prvi otrok je dobesedno spremenil moje življenje. Pred rojstvom drugega sinčka sem izvedel, da Andreja Semolič začenja svoj prvi študij Pedokinetike®. Ker je bil eden izmed pogojev, da se z lastnim dojenčkom izvede celoten njen program igrive vadbe, sem se odločil, da izkoristim to priložnost, in se vpisal v študij. To je bilo leta 2011.

Minilo je sedem zelo zahtevnih let študija, več sto ur prakse vsako leto, spoznavanje razvoja dojenčkov, staršev in samega sebe. Čeprav sem na začetku mislil da gre za razvoj otrok, se je izkazalo, da gre v resnici najprej za razvoj staršev. Zato se veselim tega študija in izzivov, ker to spodbuja tudi mojo osebnostno rast. Včasih je bilo res naporno, vendar menim, da je to bila najboljša odločitev v mojem življenju.

Od Septembra leta 2017 imam narejen praktikum in certifikat vaditelja. Kljub temu da študij je uradno zaključen, učna pot se nadaljuje. Poskušam se naučiti nekaj novega od vsakega otroka, s katerim sodelujem na skupinskih in individualnih urah.

Vabim vas na razvojno-igrive ure z vašim dojenčkom in potrudil se bom pokazati, kako zagotoviti najboljše okolje za najboljši razvoj vašega dojenčka.